Vlnitá interiérová dekorácia - drevené panely ako hliník

- Dec 01, 2017 -

9.jpg

Množstvo zvlnených drevených dosiek ako hliníkové panely zabaliť celý interiér okolitého centra v Šanghaji prinášajú miestnu komunitu a vytvárajú teplo a úprimnú atmosféru.

Projekt Wutopia Lab, ktorý sa nazýva podzemný les, je koncipovaný ako posledná časť komunitného klubu Onepark Gubei, ktorý už dokončil iné priestory, ako fitness, jóga, SPA, bazén, káva, detské ihrisko.


10.jpg


Vývojár chcel vytvoriť skôr "socializovaný" priestor, ktorý by sa zameral na to, ako používať budovy ako nástroj, aktivovať význam komunitných centier za podmienok reštriktívneho vnútorného otvorenia a ďalej podporovať komunikáciu štvrtí


1.JPG


Dvojpodlažná budova s ​​celkovou plochou 1000 metrov štvorcových pozostáva z konferenčnej miestnosti, čitárne, detskej knižnice, galérie a audiovizuálnej miestnosti. Nachádza sa v Onepark Gubei - najvyššej rezidenčnej štvrti a úrodnom mieste v Šanghaji - návštevníci vstupujú do budovy s obrovským dreveným schodiskom, ktoré je možné použiť aj ako verejný priestor na výber a rýchly pohľad na knihy.

7.jpg


Architekti chceli vytvoriť myšlienku voľného čítania a umeleckej scény po celom vnútornom priestore. Bolo poverené prepracovať projekt, ktorý už začal stavať. V konkrétnej implementácii používajú architekti najvhodnejší a najhospodárnejší spôsob zasahovania do projektových zmien.

Bez zmeny pôvodnej štruktúry, zónovania, noriem a iného konštrukčného riešenia prípadu sa celé priestorové prostredie dokončilo jeho znovuzrodenie. Na podlahe vchodov (horné poschodie) sa zakrivenie z hliníkového panelu z dreva zrýchľuje a jemne stúpa a spadajú ako mrežové lustre, ako keby bol dvorček zelený pozvaný do vnútra a zdokonalil sa tak, aby tvoril voľný priestor lesa. Občania v komunite môžu odstrániť masku v spoločenskom živote a majú tu uvoľnenú komunikáciu s radosťou z festivalu. 6.jpg

"Keďže ľudia potrebujú byť potopený, architekti použili veľkú plochu čiernej farby, aby zhoršili stupeň činnosti a ďalej používali čierne a ľahké, aby vytvorili súkromnejší a meditatívnejší priestor v krídlach ako aj v kúpeľni," dodali architekti ,

Architekti chceli vytvoriť najtajnejšiu náladu kúpeľne v celej komunite. Centrum susedstva dosiahlo víziu architekta o slobodnej komunikácii a myslení.

3.jpg


5.jpg